We Love Local

Kom je dit jaar naar Brussels Livestock Show? Dan kan je opnieuw genieten van #Welovelocal.  #Welovelocal is een beurs-in-de-beurs waar de korte keten centraal staat. Want voedingsproducten kopen en verkopen volgens het principe van de korte keten, dat is goed voor consumenten én producenten. 

We do love local!

De korte keten verwijst naar het marktprincipe waarbij producten door middel van zo weinig mogelijk tussenstappen tot bij de consument terecht komen. Dat wil zeggen: lokaal en rechtstreeks bij de producent of landbouwer kopen. Nood aan lekkere verse aardappelen? Op zoek naar een goed stuk vlees? Dan ga je volgens het principe van de korte keten gewoon even snel langs bij op de boerderij om de hoek.

Voordeel voor onze Belgische consumenten? Ze zijn er zeker van dat ze een vers product kopen én ze weten van waar hun eten afkomstig is. Het voordeel voor onze Belgische boeren? Ze krijgen een eerlijke prijs voor hun producten.

Wist je trouwens dat er ondertussen al erg veel lokale initiatieven bestaan en veel producenten uit de korte keten hun producten ook verwerken tot bijvoorbeeld kaas, yoghurt, confituur of soep?

De korte keten in Brussel

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar een grootstad als Brussel is de ideale plaats om lokaal te kopen en te verkopen! Dat is dan ook helemaal de reden waarom we #Welovelocal graag integreren in Brussels Livestock Show. 

"Brussel ligt niet alleen centraal in België. Ruim 1 miljoen mensen bevinden zich op wandel- of metroafstand van een locatie zoals Brussels Expo. Verschillenden onder hen zijn op zoek naar lokale, lekkere, kwaliteitsvolle voedingsproducten en die gaan we aan hen tonen. Op #Welovelocal kunnen landbouwbedrijven uit de Brusselse omgeving dus hun producten op een ideale manier vermarkten" stelt Secretaries van Brussels Livestock Show, Ignace Lootvoet. 

Ben je benieuwd geworden en wil je graag zelf starten met het verkopen van je producten? Tijdens #Welovelocal krijg je de kans om lokale producten te proeven en kennis te maken met landbouwbedrijven die volop actief zijn in de korte keten. Daarnaast geven we je tijdens #Welovelocal ook graag meer informatie over de mogelijkheden, tendensen, leveranciers en de werking van de korte keten!

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten